szkoda, gratulacje , ja za Twoim przykładem w przyszłym roku ta sama droga, tylko siadam na skuter, siakąś 125-tkę
nie czekaj do przyszłego roku, będziesz sobie pluł w brodę tak jak ja, powinienem to zrobic CO NAJMNIEJ 6 lat temu, jak też się kręciłem wokół tego, zapisuj się i jedziesz
saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Prawo o ruchu drogowym mówi: Motorower - pojazd jednośladowy lub dwuśladowy zaopatrzony w silnik spalinowy o pojemności skokowej nie przekraczającej 50 cm3, którego konstrukcja ogranicza prędkość jazdy do 45 km/h.
W świetle prawa, skuter 50-ka ze zdjętą blokadą to już motocykl.
Miałem kiedyś skuter w latach 1997-2005 Peugeot Squab silnik 50 cm (teraz występuje jako Peugeot Trekker) W standardzie bujał się 65 km/h (ale kiedyś przepisy były inne i dławienie było mniejsze). Po oddławieniu i zakupie kilku części za 350 zł , zasuwał 92 km/h. Poprawiło się też przyspieszenie. Auta z silnikiem 1.6 nie miały szans. :twisted: Miał hamulce Brembo, zamykany na kluczyk uchwyt na kask pasażera, integralne antykradzieżowe boa do zaczepiania za słup (śmiesznie wyglądało podczas wyciągania tego z tyłu skutera ), ogromny schowek pod siodłem a po zakupie fabrycznego kuferka miał łączną pojemność przedziałów bagażowych minimalnie ustępującą Seicento. :lol: Świetny na miasto i na drobne zakupy. :?
ale szczerze mówiąc gdybym celował w skuter czy moto 125 to raczej zarejestrował go na motorower i miał w dupie całe to prawo jazdy
Teraz już zaczynają się czepiać i patrzą na pojemność,a dokładnie to to,co jest napisane na bloku silnika,
Zamieszczone przez zepter00
Ciekawe jakim cudem?
Są sposoby,ale najłatwiej zrobić taką operację w np.skuterach przed 2004r.,ponieważ do maja 2004r pojazdy jednośladowe do pojemności 250 nie,były wcale rejestrowane w urzędach,a na fakturach niebyło podanej pojemności w krajach( Włochy Francja).I w Polsce,można było spokojnie zarejestrować taki jednoślad na 50cm,oczywiście bez przesady,gdyż niektóre skutery samym wyglądem zdradzały,że ich pojemność jest większa niż 50cm.
A Policja ma prawo zabrać pojazd na sprawdzenie,co do którego są podejrzenia,iż dane jakie są w dowodzie,różnią się ze stanem faktycznym.
Nie pij za kierownicą. Stukniesz kogoś w zderzak i sobie rozlejesz jak pomogłem to daj punkcik sprzęgło od G 60
nie wiem, ale chyba nie ma z tym większego problemu z tego co widzę, tak samo jak wszystkie skutery\motorowery jeżdżą ze zdjętymi blokadami tak samo mnóstwo jest małych motocykli zarejestrowanych na motorower, ale o szczegóły to już do kogoś innego trzeba walić, ja tylko obserwuję co się dzieje naokoło
saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz